Greetings! My wife and I often publish guest posts for other blog site owners to help gain exposure to our work, as well as provide superb articles to website owners. It's a win win situation! If you happen to be interested feel free to e-mail me at: so we may talk further. Kudos! [url=http://www.redbottomshoes-cl.org]red bottom shoes[/url]
Hey there! I was curious to know if setting up a blogging site such your own: is tough to do for inexperienced people? I've been hoping to develop my own blog for a while now but have been turned off mainly because I've always assumed it demanded tons of work. What do you think? Thanks [url=http://www.buychristianlouboutinoutlet.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url]
Heya are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!
moc dobrý mazanec, jen místo rozinek jsem dala sušené brusinky, přidala hodně mandlových lupínků a dala trošku víc cukru.....povedl se, je krásný a chutný...díky za recept ;-)
Tak se mi vůbec nepovedl, je hodně mastný a vůbec mi nevykynul...Tak se pouštím do jiného receptu, tenhle mě bohužel zklamal :-S
odpoledne jsem dopekla a z této dávky jsem udělala dva menší. jenom jsem dala 200g hladké a 200g polohrubé mouky a přidala jsem taky trochu cukru. Před chvílí jsme ochtnali a musím říct, že je výborný. Od letoška už budu mazanec jenom píct. Ty kupovaný se nedají vůbe přirovnat. Dávám velkou 1
Dnes jsem se pustila do pečení-ale udělala jsem z toho vánočku přez celý plech.S těstem se moc pěkně pracovalo,jen jsem ubrala trochu mléka-dala jsem asi 170 ml.Nechala jsem to kynout 2 hod.,a na plechu ještě necelou hod.Je moc dobrá,jsem ráda,že se mi povedla,určitě ji zase brzy udělám.Děkuji autorce za vynikající recept.
Včera jsem měla premiéru. Mazanec je krásný, skoro jako na obrázku :-) jen je trošku sypký. Nevím, kde jsem udělala chybu, poradíte mi?
Vynikající, možná bych taky přidala trochu víc cukru. Těsto jsem rozdělila na 2kusy, pekla jsem na 180, nadýchaný, úžasný.
Tak ten byl! Přidala jsem víc cukru.... a byl opravdu výborný! Původně jsem chtěla mazanec kupovat, ale ještě že jsem překonala lenost! Opravdu nám moc chutnal!
Jj, je fakt dobrej neni tak hutnej a už je ho jenom půlka... a to jsme tady jenom dva
Tak to je fakt moc dobrý recept dneska jsem upekla dva a jeden už je skoro pryč, díky za super recept. Určitě tento mazanec nebudu péct jen na velikonce.
Jak od babičky, moooc dobrý
Mám podobný recept, tento mazanec je v naší rodině nejoblíbenější /do těsta se dává pouze 6Dg cukru a 1 vanilkový cukr, pouze 1 vejce do těsta a 1 vejce na potření/. Je výborný, lehký a dlouho nevydrží, protože se rychle sní.
Velmi dobrý, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla.
Je super.
taky prosim o recept
Pavlo, nemohla byste napsat nějaký recept na ten "sladký, mastný, co se loupe"? Díky
Tak jsem mazanec vyzkousela a musim rict, ze nesdilim nadseni. Testo fajn, jen jsem musela pridat trochu mouky, pracovalo se s nim fakt dobre, rychle vykynulo, upekl se taky super. Ale chutove je dost mdly, malo sladky. Opakovat ho jiz nebudu, vratik se k nasim mastnym a sladkym, tem hutnym, co se loupou po upeceni. K tomu kynuti: Lenca ma pravdu, sladke a mastnejsi testo, ktere delam, kyne klidne tri hodiny i dele.
Lenčo, cesto mi nikdy nekysne 2 hod. Cesto je primerane vykysnuté vtedy, ak zdvojnásobí svoj objem a to pri bežnej izbovej teplote nemôže trvať 2 hod.
No já nevím,ale hodina kynutí mi nepřipadá -dlhšia.Kynuté těsto obyčejně kyne 2 hodiny.
super recept, mazanec se povedl!!!můj první mazanec!!
Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz. Kvások sa nenecháva vykysnúť dopredu, akurát možno droždie rozmiešať v mlieku, lepšie sa spracuje. Cesto vypracujete ako obvykle, kysne až potom, preto je potrebné nechať kysnúť dlhšie.
Podle popisu to vypadá,že se nemusí dělat kvásek?Nebo se opravdu vše smichá dohromady?Dělám též mazance,ale vždy jsem dělala i kvásek.Děkuji.
Chtěla jsem se zeptat,jak dlouho musím těsto zadělat,myslím tím vyšlehávat?Zamíchat asi nebude stačit,takže vypracovat hned od začátku rukama,anebo vařechou vymíchat,jako na každé kynuté těsto?
Mazanec nebo vánočka bylo vždy pro mě diléma povede - nepovede a povedlo se. Díky za perfektní recept.
Opravdu vynikající. Pekla jsem mazanec podruhé v životě, poprvé asi před 15 lety a nedopadl dobře, tak jsem se odvážila zase až teď, když tady vidím samou chválu na tento recept. Byl opravdu vynikající, paní Terezo, děkuji za skvělý recept.
Pekla jsem včera,peču i dneska.Je to zatím nejlepší mazanec,jaký jsem kdy dělala.Dnes jsem přidala ořechy a trochu citronové kůry.Zaslouží si 1*.
Mazanec byl chuťově výborný, ale opět mi praskl. Čím to je?
Tento recept je výborný! Mockrát děkuji. Velice jsme si pochutnali. Jen jsem také ještě přidávala trochu mouky, protože se mi zdálo těsto řídké.
Zkusila jsem to, vyšel báječně a je moc dobrý, díky.Předem jsem udělala kvásek a máslo jsem přidávala rozpuštěné a mléko vlažné
Zdravím, smíchala jsem všechny suroviny dle rady, ale těsto se mi zdálo dost "mokré", i po přidání další mouky .... je to správné? Mléko jsem trošku ohřála, mohlo to být tím že nebylo vlažné? Díky za rady.
Moniko, podívejte se na předchozí stranu, tam paní Jarčušková o teplotě a době pečení psala. Já ho na Velikonoce taky určitě vyzkouším.
Prosím, jak dlouho a při jaké teplotě mám mazanec péci? Už se těším, až ho na velikonoce vyzkouším!
Včera jsem pekla váš mazanec. Těsto jsem zadělala v domácí pekárně-použila jsem normální droždí, ač do pekárny raději dávám sušené. Perfektně to nakynulo,akorát jsem po vyklopení z pekárny musela přidat trochu mouky(ale to se mi stává vždy, když dělám v pekárně těsto na koblihy, či kláče, buchty), udělala jsem bochánek dala ještě kynout na plech. Upravila jsem dobu a i teplotu pečení-peču na horký vzduch. Takže méňe stupňů a cca 45min. Byl to můj první mazanec, posílám vám jedničku. Jo akorát přidám příště-myslím,že určitě na velikonoce o trochu víc cukru-manžel má radši sladší.
Davam za 1! Pekla jsem jen z polovicni davky,protoze jsem pekla v remosce,ale vysledek me velice mile prekvapil.Mazanec je krasne kypry a jemny.Generalka na vanoce a velikonce se povedla:-)
Nedávno jsem zkoušela a byl opravdu mooooc dobrý. Děkuji za dobrý recept.
Terezko,mazanec byl upečen .Krásně držel formu,ani jsem si nemusela pomáhat alobalem,nepraskl a byl krásně zla'toučký a skoro žádná práce!!Ve výsledku bezva mňamka.Byl ozdobou stolu.Za 1*.
Zdravím, mám podobný recept od své maminky, jen s polohrubou moukou a herou. Je dobrý, ale hutný. Zkusím tentokrát Váš recept a porovnám. Pak dám vědět. Díky!
Jano, recept jsem na Vaše přání vložila pod název mazanec - vánočka.
Jitko,můžete ten starý recept na vánočku napsat?Díky
Terezko,děkuji,zkusím ho udělat,pak poreferuji,ale bude určitě fajn.:-)A vypadá ,že s ním nedude žádná práce.(nešlehají se žloutky s cukrem,nedělá kvásek).
Áno, je hustý, ja tiež nemám rada tie "umelé" z obchodu.
Kdyby na Velikonoce nemělo být nic jiného tak mazance musí být!Miluji ho slabounce namazaný máslem.Ale mazanec mám ráda takový ten těžký,hutný a přesto kyprý.Ne jako ty kupované lehké a vyhnané práškama,jsou jak nic.Terezko,prosím,je tento takový?
Mňa babička vždy učila, že mazanec musí mať iné cesto ako vianočka : ))Dávam do vyhriatej rúry a pečiem asi pri 190 st. asi 40 min. Záleží to však od rúry. Pichnite do mazanca v strede špilku a uvidíte, či je vnútri upečený. Čistá špilka = upečený, mazľavá od cesta = treba dopiecť.
Chtěla jsem tím říct, že mi recept připadá jako na naše vdolky a že mazanec děláme z jiného těsta, omlouvám se, spěchala jsem.
Terezko, muzete jeste napsat, na kolik stupnu a jak dlouho asi pecete? Jinak Jitcin komentar me docela pobavil, hodne toho osvetlila :-)
Mazanec peču podle starého receptu na vánočku.
Tento recept mám ešte po babičke, polevu sme navrch nikdy nedávali. Ani sa neposypoval práš. cukrom. Ale myslím, že nič nepokazíte, keď si to polejete, ak máte radi. Aj ten citrón nebude na závadu, dáte tomu jemnejšiu príchuť : ) Citr. šťava a strúhaná kôra sa pridávajú do cesta.
Recept na mazanec som už dávno hľadala.Raz som jedla citrónový a bol naozaj dobrý,len neviem kde sa ten citrón pridáva -do cesta ,alebo na vrch? Môžem aj do tohto receptu použiť citrón?Nedáva sa na povrch aj neaká cukrová poleva?