• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mazanec
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 70
      g cukr
    • 20
      g droždí
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujeme kynuté těsto. Vmícháme rozinky a necháme hodinu kynout. Potom z těsta uděláme bochník a dáme ho na vymazaný plech. Opět necháme vykynout. Potom povrch bochníku nakrojíme do kríže, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • red bottom shoes | 31. 10. 2013 05:07

    Greetings! My wife and I often publish guest posts for other blog site owners to help gain exposure to our work, as well as provide superb articles to website owners. It's a win win situation! If you happen to be interested feel free to e-mail me at: so we may talk further. Kudos! [url=http://www.redbottomshoes-cl.org]red bottom shoes[/url]

  • christian louboutin outlet uk | 13. 10. 2013 21:19

    Hey there! I was curious to know if setting up a blogging site such your own: is tough to do for inexperienced people? I've been hoping to develop my own blog for a while now but have been turned off mainly because I've always assumed it demanded tons of work. What do you think? Thanks [url=http://www.buychristianlouboutinoutlet.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url]

  • lulu lemon canada | 9. 9. 2013 07:07

    Heya are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  • petrushak | 1. 4. 2013 14:40

    moc dobrý mazanec, jen místo rozinek jsem dala sušené brusinky, přidala hodně mandlových lupínků a dala trošku víc cukru.....povedl se, je krásný a chutný...díky za recept ;-)

  • RendyG | 5. 4. 2012 18:22

    Tak se mi vůbec nepovedl, je hodně mastný a vůbec mi nevykynul...Tak se pouštím do jiného receptu, tenhle mě bohužel zklamal :-S

  • Eva Kolčavová | 3. 4. 2010 18:52

    odpoledne jsem dopekla a z této dávky jsem udělala dva menší. jenom jsem dala 200g hladké a 200g polohrubé mouky a přidala jsem taky trochu cukru. Před chvílí jsme ochtnali a musím říct, že je výborný. Od letoška už budu mazanec jenom píct. Ty kupovaný se nedají vůbe přirovnat. Dávám velkou 1

  • jana vrbova | 5. 11. 2009 14:04

    Dnes jsem se pustila do pečení-ale udělala jsem z toho vánočku přez celý plech.S těstem se moc pěkně pracovalo,jen jsem ubrala trochu mléka-dala jsem asi 170 ml.Nechala jsem to kynout 2 hod.,a na plechu ještě necelou hod.Je moc dobrá,jsem ráda,že se mi povedla,určitě ji zase brzy udělám.Děkuji autorce za vynikající recept.

  • Anonym | 13. 4. 2009 10:23

    Včera jsem měla premiéru. Mazanec je krásný, skoro jako na obrázku :-) jen je trošku sypký. Nevím, kde jsem udělala chybu, poradíte mi?

  • maru hlinková | 11. 4. 2009 18:25

    Vynikající, možná bych taky přidala trochu víc cukru. Těsto jsem rozdělila na 2kusy, pekla jsem na 180, nadýchaný, úžasný.

  • Dana Křížová | 26. 3. 2008 17:04

    Tak ten byl! Přidala jsem víc cukru.... a byl opravdu výborný! Původně jsem chtěla mazanec kupovat, ale ještě že jsem překonala lenost! Opravdu nám moc chutnal!

  • Hanka | 23. 3. 2008 19:22

    Jj, je fakt dobrej neni tak hutnej a už je ho jenom půlka... a to jsme tady jenom dva

  • Marcela Koudelová | 22. 3. 2008 20:37

    Tak to je fakt moc dobrý recept dneska jsem upekla dva a jeden už je skoro pryč, díky za super recept. Určitě tento mazanec nebudu péct jen na velikonce.

  • Olda Štěrba | 21. 3. 2008 11:23

    Jak od babičky, moooc dobrý

  • Jarka | 6. 7. 2007 20:31

    Mám podobný recept, tento mazanec je v naší rodině nejoblíbenější /do těsta se dává pouze 6Dg cukru a 1 vanilkový cukr, pouze 1 vejce do těsta a 1 vejce na potření/. Je výborný, lehký a dlouho nevydrží, protože se rychle sní.

  • 6Verunka 6 | 21. 5. 2007 16:01

    Velmi dobrý, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla.

  • Anonym | 12. 5. 2007 19:12

    Je super.

  • krizova | 24. 4. 2007 14:05

    taky prosim o recept

  • Nicol | 24. 4. 2007 11:48

    Pavlo, nemohla byste napsat nějaký recept na ten "sladký, mastný, co se loupe"? Díky

  • Pavla | 19. 4. 2007 09:03

    Tak jsem mazanec vyzkousela a musim rict, ze nesdilim nadseni. Testo fajn, jen jsem musela pridat trochu mouky, pracovalo se s nim fakt dobre, rychle vykynulo, upekl se taky super. Ale chutove je dost mdly, malo sladky. Opakovat ho jiz nebudu, vratik se k nasim mastnym a sladkym, tem hutnym, co se loupou po upeceni. K tomu kynuti: Lenca ma pravdu, sladke a mastnejsi testo, ktere delam, kyne klidne tri hodiny i dele.

  • Tereza Jarčušková | 18. 4. 2007 14:40

    Lenčo, cesto mi nikdy nekysne 2 hod. Cesto je primerane vykysnuté vtedy, ak zdvojnásobí svoj objem a to pri bežnej izbovej teplote nemôže trvať 2 hod.

  • lenča | 17. 4. 2007 21:48

    No já nevím,ale hodina kynutí mi nepřipadá -dlhšia.Kynuté těsto obyčejně kyne 2 hodiny.

  • Monička | 16. 4. 2007 08:45

    super recept, mazanec se povedl!!!můj první mazanec!!

  • Tereza Jarčušková | 16. 4. 2007 07:08

    Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz. Kvások sa nenecháva vykysnúť dopredu, akurát možno droždie rozmiešať v mlieku, lepšie sa spracuje. Cesto vypracujete ako obvykle, kysne až potom, preto je potrebné nechať kysnúť dlhšie.

  • Monika | 15. 4. 2007 17:07

    Podle popisu to vypadá,že se nemusí dělat kvásek?Nebo se opravdu vše smichá dohromady?Dělám též mazance,ale vždy jsem dělala i kvásek.Děkuji.

  • lenča | 13. 4. 2007 19:29

    Chtěla jsem se zeptat,jak dlouho musím těsto zadělat,myslím tím vyšlehávat?Zamíchat asi nebude stačit,takže vypracovat hned od začátku rukama,anebo vařechou vymíchat,jako na každé kynuté těsto?

  • Lída N. | 13. 4. 2007 13:35

    Mazanec nebo vánočka bylo vždy pro mě diléma povede - nepovede a povedlo se. Díky za perfektní recept.

  • effatha | 10. 4. 2007 15:32

    Opravdu vynikající. Pekla jsem mazanec podruhé v životě, poprvé asi před 15 lety a nedopadl dobře, tak jsem se odvážila zase až teď, když tady vidím samou chválu na tento recept. Byl opravdu vynikající, paní Terezo, děkuji za skvělý recept.

  • Jana | 9. 4. 2007 16:03

    Pekla jsem včera,peču i dneska.Je to zatím nejlepší mazanec,jaký jsem kdy dělala.Dnes jsem přidala ořechy a trochu citronové kůry.Zaslouží si 1*.

  • Marie | 9. 4. 2007 09:44

    Mazanec byl chuťově výborný, ale opět mi praskl. Čím to je?

  • Petra K. | 8. 4. 2007 22:10

    Tento recept je výborný! Mockrát děkuji. Velice jsme si pochutnali. Jen jsem také ještě přidávala trochu mouky, protože se mi zdálo těsto řídké.

  • Adéla Boučková | 6. 4. 2007 20:55

    Zkusila jsem to, vyšel báječně a je moc dobrý, díky.Předem jsem udělala kvásek a máslo jsem přidávala rozpuštěné a mléko vlažné

  • Janka Hrazděrová | 6. 4. 2007 10:15

    Zdravím, smíchala jsem všechny suroviny dle rady, ale těsto se mi zdálo dost "mokré", i po přidání další mouky .... je to správné? Mléko jsem trošku ohřála, mohlo to být tím že nebylo vlažné? Díky za rady.

  • Kristýna Dvořáková | 18. 3. 2007 10:17

    Moniko, podívejte se na předchozí stranu, tam paní Jarčušková o teplotě a době pečení psala. Já ho na Velikonoce taky určitě vyzkouším.

  • Monika | 12. 3. 2007 21:28

    Prosím, jak dlouho a při jaké teplotě mám mazanec péci? Už se těším, až ho na velikonoce vyzkouším!

  • Katka Altmanová | 1. 3. 2007 13:00

    Včera jsem pekla váš mazanec. Těsto jsem zadělala v domácí pekárně-použila jsem normální droždí, ač do pekárny raději dávám sušené. Perfektně to nakynulo,akorát jsem po vyklopení z pekárny musela přidat trochu mouky(ale to se mi stává vždy, když dělám v pekárně těsto na koblihy, či kláče, buchty), udělala jsem bochánek dala ještě kynout na plech. Upravila jsem dobu a i teplotu pečení-peču na horký vzduch. Takže méňe stupňů a cca 45min. Byl to můj první mazanec, posílám vám jedničku. Jo akorát přidám příště-myslím,že určitě na velikonoce o trochu víc cukru-manžel má radši sladší.

  • Ida Juřicová | 26. 11. 2006 21:46

    Davam za 1! Pekla jsem jen z polovicni davky,protoze jsem pekla v remosce,ale vysledek me velice mile prekvapil.Mazanec je krasne kypry a jemny.Generalka na vanoce a velikonce se povedla:-)

  • Alena | 4. 10. 2006 22:33

    Nedávno jsem zkoušela a byl opravdu mooooc dobrý. Děkuji za dobrý recept.

  • Pavlína Svitáková | 19. 4. 2006 09:38

    Terezko,mazanec byl upečen .Krásně držel formu,ani jsem si nemusela pomáhat alobalem,nepraskl a byl krásně zla'toučký a skoro žádná práce!!Ve výsledku bezva mňamka.Byl ozdobou stolu.Za 1*.

  • Renáta Změlíková | 10. 4. 2006 08:19

    Zdravím, mám podobný recept od své maminky, jen s polohrubou moukou a herou. Je dobrý, ale hutný. Zkusím tentokrát Váš recept a porovnám. Pak dám vědět. Díky!

  • Jitka Malinová | 23. 3. 2006 18:33

    Jano, recept jsem na Vaše přání vložila pod název mazanec - vánočka.

  • Jana F. | 23. 3. 2006 16:09

    Jitko,můžete ten starý recept na vánočku napsat?Díky

  • Pavlína Svitáková | 23. 3. 2006 09:15

    Terezko,děkuji,zkusím ho udělat,pak poreferuji,ale bude určitě fajn.:-)A vypadá ,že s ním nedude žádná práce.(nešlehají se žloutky s cukrem,nedělá kvásek).

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:23

    Áno, je hustý, ja tiež nemám rada tie "umelé" z obchodu.

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 13:24

    Kdyby na Velikonoce nemělo být nic jiného tak mazance musí být!Miluji ho slabounce namazaný máslem.Ale mazanec mám ráda takový ten těžký,hutný a přesto kyprý.Ne jako ty kupované lehké a vyhnané práškama,jsou jak nic.Terezko,prosím,je tento takový?

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:17

    Mňa babička vždy učila, že mazanec musí mať iné cesto ako vianočka : ))Dávam do vyhriatej rúry a pečiem asi pri 190 st. asi 40 min. Záleží to však od rúry. Pichnite do mazanca v strede špilku a uvidíte, či je vnútri upečený. Čistá špilka = upečený, mazľavá od cesta = treba dopiecť.

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 11:41

    Chtěla jsem tím říct, že mi recept připadá jako na naše vdolky a že mazanec děláme z jiného těsta, omlouvám se, spěchala jsem.

  • Marcela Vrabcová | 22. 3. 2006 11:03

    Terezko, muzete jeste napsat, na kolik stupnu a jak dlouho asi pecete? Jinak Jitcin komentar me docela pobavil, hodne toho osvetlila :-)

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 08:09

    Mazanec peču podle starého receptu na vánočku.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 07:04

    Tento recept mám ešte po babičke, polevu sme navrch nikdy nedávali. Ani sa neposypoval práš. cukrom. Ale myslím, že nič nepokazíte, keď si to polejete, ak máte radi. Aj ten citrón nebude na závadu, dáte tomu jemnejšiu príchuť : ) Citr. šťava a strúhaná kôra sa pridávajú do cesta.

  • Zuzka Bernátová | 21. 3. 2006 19:52

    Recept na mazanec som už dávno hľadala.Raz som jedla citrónový a bol naozaj dobrý,len neviem kde sa ten citrón pridáva -do cesta ,alebo na vrch? Môžem aj do tohto receptu použiť citrón?Nedáva sa na povrch aj neaká cukrová poleva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandlové lupínky - loupané Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablková roláda

Jablková roláda

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

66
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
38
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
38
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
35
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Mazanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact