g
vepřová plec
nebo kýta, kuřecí nebo krůtí maso, cca
6
ks
špekáček
cca 5 -
8
ks
špejle s hrotem
dlouhé 30 cm, cca
olej
pečící papír
200
g
moravská slanina
nebo anglická... na plátky, cca
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a opepříme. Na celou délku špejle (kousek necháme z obou stran prázdný, abychom mohli špízy dobře otáčet a nepopálili jsme se) napichujeme střídavě maso, cibuli...
2
Plné špejle klademe na nízký plech vyložený pečícím papírem, pokapeme po celé délce olejem a posypeme kořením a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů ze všech stran dozlatova. Během pečení otáčíme dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem a chlazeným pivem...
4
Podávat můžeme také s tatarkou, kečupem, zeleninovým čatní, cuketovou hořčicí, pokapané worchestrovou nebo sojovou omáčkou... Vše dle chuti každého.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika
|28. 4. 2017 10:24
Pekla jsem je nejdřív pod papírem a otáčela jen jednou, páč jsem na ně málem zapomněla a bylo to teda o fous ale dooobrý byly :)))))
Jitka Radová
|15. 11. 2016 09:50
Jediné co bych vytkla je, že byly hned snědený :-D
Lucinka
|7. 7. 2016 08:07
Výborný!
Edita
|20. 5. 2016 14:20
Vypadá to velmi dobře a až nás bude hodně určitě vyzkouším :)
kočička
|15. 2. 2016 15:00
výboný špízy bez jediného puchýře z prskací pánvičky O:-) super <:-)
Radka
|7. 1. 2016 20:29
Když si je připravím napřed, můžu se pak věnovat přátelům nebo rodině, neuteče mi nic a v troubě se pečou sami a skoro bez hlídání. Prostě pohodička :*))
anet
|16. 11. 2015 11:55
tak my dáváme do špízu od malinka špekáček :D já tak byla naučená takže v tom nevidím nic divného :-! :-! :-! :-!
Markéta
|15. 10. 2015 21:12
Bezvadný : :-*
Jana Podzimková
|22. 9. 2015 11:20
Na špekáčkách nevidím nic nechutnýho a do špízu podle mého patří a taky je tam dávám. Furt lepší než výrobní salám nebo kabanos se stoprocentní složkou jatečně opracovaných těl drůbeže. Ten opeču leda tak na černou granuli, protože špek v životě neviděl a to se nezamlouvá zase mýmu jazyku. Recept se mi líbí a to hodně, takže určitě odzkouším.
fgbsdegv
|4. 9. 2015 08:40
No pardon, ale špekáčky cpát do špízu? To se mi nezamlouvá ani trochu.. :-\
Andrea
|23. 8. 2015 12:47
Vynikající. :-* :-*
Bára Žďárská
|14. 4. 2015 20:56
Nepřepálené a bez zpraseného sporáku, výborné.
Radka Dukovská
|24. 8. 2014 14:43
Špejle jsem si napíchala den předem a pak jsem měla spoustu času věnovat se návštěvě. Dokonce jsem ani špízy neobracela. Dala jsem na ně papír na pečení a pak jen dopekla do barvy a to už i s hranolky. Byly výborné, pro mně už skoro bez práce a s časovou úsporou a měly úspěch u všech. Až bude příležitost ráda je znovu připravím.