• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mátový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Mátový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 151
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      l voda
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 70
      g máta
    • 0,50
      kg cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív smícháme vodu s cukrem, uvedeme do varu a až začne směs houstnout, přidáme drobně pokrájené čerstvé lístky máty peprné. Krátce povaříme a přikryté necháme za občasného zamíchání 2 - 3 hodiny odstát.

RADA: Jak udělat domácí bezinkový sirup

2
Poté přecedíme, opět zahřejeme téměř k bodu varu, přidáme šťávu z citronu a plníme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu.

RADA: Jak udělat domácí rybízový sirup

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Tymiánový sirup

Tymiánový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blek | 3. 7. 2016 12:12

    čím chcete hustší sirup tím více musíte dát cukru!Doporučuji 1 litr vody a 1kg cukru!doporučuji nalét sirup do sklenic až po vrch hrdla a zalét malou štamprli alkoholu-nejlépe bezbarvého jako vodka,lih aj.pak zazátkovat špuntem nebo celofánem a gumičkou.Alkohol udělá lihový špunt jelikož je lehčí jak sirup a pak žádná štáva ze vám nezkazí i 2 roky!Já vše dělám zastudena at se nevyvaří to nejlepší. Zkuste si udělat sirup z mladého jehličí smrku-to je lahoda!

  • hallis | 30. 5. 2015 13:05

    Nikol: To je jednoduché, přidejte více cukru. :-)

  • Lada | 6. 10. 2014 17:04

    Právě jsem dovařil sirup. Dal jsem necelých 3/4 litru vody a 3/4 kilo cukru a chvíli vařil. Pak do hodně teplého jsem nastříhal 12 deka omytoé máty. Přikryl pokličkou a nechal do druhého dne vyluhovat. Pak jsem přecedil přes plátýnko, přivedl těsně před var a nalil šťávu z jednoho citronu. V horklém stavu to není niajk husté, ale po vychladnutí to trochu zhoustlo. Chuťově je sirup výborný. Má krásnou zelenavou barvu.

  • Radka | 20. 6. 2014 14:38

    Právě dovařeno. 4 litry máta peprná + 4 litry máta ananasová. Vélmi vymazlený recept.

  • dada | 9. 6. 2014 20:40

    tento sirup dělám 2krát za rok a všem to moc chutná. <3 ;-) :-P :-) :-) :-) :-) :-)

  • Nikol | 2. 6. 2014 12:35

    Tenhle sirup dělávám taky a nedám na něj dopustit ;-) Jen by mě zajímalo jak dlouho cca vaříte vodu s cukrem? Já jsem to zatím nikdy neměla husté, většinou to bylo řidší. Dobré to bylo i tak, přeci jen by mě zajímalo jak získat hustou konzistenci sirupu :-\

  • tnrbyhfqbi | 15. 12. 2011 20:06

    JhqjcK <a href="http://nbytoxaqhwik.com/">nbytoxaqhwik</a>, [url=http://sefckabzwekh.com/]sefckabzwekh[/url], [link=http://ygfbhnpqjtao.com/]ygfbhnpqjtao[/link], http://pckrdwwpquqx.com/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Nealkoholické Červen Červenec Srpen Vaření Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Máta Voda

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Mátová rýže
Mátová rýže
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Maxi palačinka
Maxi palačinka
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s chilli
  • Recepty.cz
  • Mátový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact