Zelený čaj s mátou spaříme 1,5 l vody asi 80 °C teplé a necháme asi 5 minut louhovat, slijeme do džbánu. Dalších 1,5 l vody přivedeme k varu a zelený čaj a mátu podruhé spaříme vroucí vodou, opět asi 5 minut louhujeme. Pak oba nálevy smícháme, ochutíme cukrem a citronovou šťávou.
2
Pijeme teplé, vlažné i studené, případně s ledem. Skvěle zahání žízeň a odhání spánek - pokud nejste na zelený čaj zvyklí, nepijte po 17. hodině.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlasta Smékalová
|27. 7. 2008 16:51
Moc dobrý čajík, přidala jsem i meduňku a myslím, že se budu muset poohlídnout po větším džbánu
Eva Řezníčková
|12. 7. 2007 23:17
Udělala jsem ho s ledem a ještě jsem do něj nakrájela limetku. Podávala jsem ho při grilování abstinentům a všem dost chutnal. Dělám ho teď častěji. Dávám 1 a můj oblíbený.