• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
Napište svůj komentář k receptu

Mátová vignarola

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová vignarola
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky kuchyňsky a tepelně upravený
    • 400
      g zelené fazolky
    • 400
      g fazole (není nutné, mívá Marks & Spencer)
    • extra panenský olivový olej 1 a 1/2 lžíce + k podávání
    • 4
      ks jarní cibulka nakrájená na kolečka
    • 2
      stroužek česnek tence pokrájený
    • 6
      plátek pršut natrhaný na menší kousky
    • 500
      g mladý zelený chřest přepůlený
    • 400
      ml drůbeží vývar nebo zeleninový
    • 2
      hrst máta nahrubo posekané
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (nahrubo posekaná)
    • citronová kůra z 1/2 citronu, jemně strouhaná
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala krásně zelenou barvu, a nechte stranou.
2
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte jarní cibulku, česnek a pršut a 5 až 10 minut smažte, až vše zkřehne. Přidejte artyčoky, chřest a vývar a zakryté duste na nízkém ohni dalších 5 až 10 minut, až artyčoky pěkně změknou. Přidejte zbylou zeleninu a společně vše ještě 3 až 4 minuty prohřejte.
3
Nakonec vsypte mátu, petrželku, citronovou kůru i šťávu a asi minutu odkryté vařte. Tuto lehkou jarní italskou zeleninovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem a s čerstvým křupavým pečivem.
4
Tip Artyčokům nejprve odstraňte tuhé vnější listy. Seřízněte horní třetinu a ostrým nožem vyřízněte plstnatý střed hlavičky. Velké artyčoky je třeba vařit 30–40 minut ve vodě s citronovou šťávou, menší asi polovinu této doby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová rýže

Mátová rýže

Horká mátová limonáda

Horká mátová limonáda

Mátová omáčka

Mátová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Uzeniny Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Fazole Jarní cibulka Máta Mladý zelený chřest Pečivo Petrželka Pršut Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Avokádový salát

Avokádový salát

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

70
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
12
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová rýže
Mátová rýže
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
Maxi palačinka
Maxi palačinka
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact