• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
Napište svůj komentář k receptu

Mátová vignarola

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová vignarola
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky kuchyňsky a tepelně upravený
    • 400
      g zelené fazolky
    • 400
      g fazole (není nutné, mívá Marks & Spencer)
    • extra panenský olivový olej 1 a 1/2 lžíce + k podávání
    • 4
      ks jarní cibulka nakrájená na kolečka
    • 2
      stroužek česnek tence pokrájený
    • 6
      plátek pršut natrhaný na menší kousky
    • 500
      g mladý zelený chřest přepůlený
    • 400
      ml drůbeží vývar nebo zeleninový
    • 2
      hrst máta nahrubo posekané
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (nahrubo posekaná)
    • citronová kůra z 1/2 citronu, jemně strouhaná
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala krásně zelenou barvu, a nechte stranou.
2
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte jarní cibulku, česnek a pršut a 5 až 10 minut smažte, až vše zkřehne. Přidejte artyčoky, chřest a vývar a zakryté duste na nízkém ohni dalších 5 až 10 minut, až artyčoky pěkně změknou. Přidejte zbylou zeleninu a společně vše ještě 3 až 4 minuty prohřejte.
3
Nakonec vsypte mátu, petrželku, citronovou kůru i šťávu a asi minutu odkryté vařte. Tuto lehkou jarní italskou zeleninovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem a s čerstvým křupavým pečivem.
4
Tip Artyčokům nejprve odstraňte tuhé vnější listy. Seřízněte horní třetinu a ostrým nožem vyřízněte plstnatý střed hlavičky. Velké artyčoky je třeba vařit 30–40 minut ve vodě s citronovou šťávou, menší asi polovinu této doby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová rýže

Mátová rýže

Horká mátová limonáda

Horká mátová limonáda

Mátová omáčka

Mátová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Uzeniny Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Fazole Jarní cibulka Máta Mladý zelený chřest Pečivo Petrželka Pršut Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

89
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
78
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
67
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová rýže
Mátová rýže
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
Maxi palačinka
Maxi palačinka
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact