• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
Napište svůj komentář k receptu

Mátová vignarola

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová vignarola
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky kuchyňsky a tepelně upravený
    • 400
      g zelené fazolky
    • 400
      g fazole (není nutné, mívá Marks & Spencer)
    • extra panenský olivový olej 1 a 1/2 lžíce + k podávání
    • 4
      ks jarní cibulka nakrájená na kolečka
    • 2
      stroužek česnek tence pokrájený
    • 6
      plátek pršut natrhaný na menší kousky
    • 500
      g mladý zelený chřest přepůlený
    • 400
      ml drůbeží vývar nebo zeleninový
    • 2
      hrst máta nahrubo posekané
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (nahrubo posekaná)
    • citronová kůra z 1/2 citronu, jemně strouhaná
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala krásně zelenou barvu, a nechte stranou.
2
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte jarní cibulku, česnek a pršut a 5 až 10 minut smažte, až vše zkřehne. Přidejte artyčoky, chřest a vývar a zakryté duste na nízkém ohni dalších 5 až 10 minut, až artyčoky pěkně změknou. Přidejte zbylou zeleninu a společně vše ještě 3 až 4 minuty prohřejte.
3
Nakonec vsypte mátu, petrželku, citronovou kůru i šťávu a asi minutu odkryté vařte. Tuto lehkou jarní italskou zeleninovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem a s čerstvým křupavým pečivem.
4
Tip Artyčokům nejprve odstraňte tuhé vnější listy. Seřízněte horní třetinu a ostrým nožem vyřízněte plstnatý střed hlavičky. Velké artyčoky je třeba vařit 30–40 minut ve vodě s citronovou šťávou, menší asi polovinu této doby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová rýže

Mátová rýže

Horká mátová limonáda

Horká mátová limonáda

Mátová omáčka

Mátová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Uzeniny Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Fazole Jarní cibulka Máta Mladý zelený chřest Pečivo Petrželka Pršut Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné langoše

Plněné langoše

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
39
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Dělal se Selenou Gomez i Demi Lovato… Ostravu roztančí maskovaná hvězda Marshmello!

Dělal se Selenou Gomez i Demi Lovato… Ostravu roztančí maskovaná hvězda Marshmello!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová rýže
Mátová rýže
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
Maxi palačinka
Maxi palačinka
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact