• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Mátová rýže

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      lžíce máta
    • 1
      hrnek basmati

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme vodou. Na pánvičce rozehřejeme olej a přidáme bobkový list, který necháme tak 2 min. - dodá oleji chuť a aroma. Sundáme z ohně a opatrně nalijeme vodu, dáme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Dáme opět na oheň, přivedeme k varu a dáme rýži. Teplotu zmírníme a vaříme tak 45 min., než se tekutina nevstřebá do rýže.
2
Odstavíme z ohně, vmícháme čerstvou mátu, přikryjeme a necháme stát 5 minut. Rýži nakonec pořádně promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme s nějakým dobrým masíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová vignarola

Mátová vignarola

Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rob, ptačí zob | 24. 5. 2014 18:19

    Recept jsem zatím nezkoušel, ale to mě tolik netrápí. Hlavně chci apelovat, NIKDY NELIJTE VODU DO HORKÉHO OLEJE!!! To je největší blbost, jakou můžete udělat. Zároveň chci poprosit autora, aby se nad tím trochu zamyslel a pokud možno opravil.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 2. 2012 20:35

    Tak tady mi přijde, že se autor párkrát upsal. Smažit dvě minuty bobkový list a pak do toho rozpáleného oleje nalít vodu? Tady nepomůže ani sundat z ohně ani nelévat opatrně, ve chvíli, kdy to uděláte, budete těch dalších 45 minut, co máte vařit, jen větrat, čistit sporák a ošetřovat si popáleniny. Do rozpáleného oleje vodu v žádném případě nenalévat!!! Další věc, vařit 45 minut, aby se vypařily dva hrnky vody? No nevím, co má kdo kde za vodu, ale mně se vyvařily za 15 minut a měla jsem nedovařenou připalující se rýži. Takže mátovou rýži jsem tak nějak uklohnila, ale určitě ne podle tohoto receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Basmati Bobkový list Máta Olivový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Rýžové placky

Rýžové placky

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Medovník V.

Medovník V.

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

342
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
33
Kuřecí nudličky se zeleninou
Kuřecí nudličky se…
18
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
17
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact