• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Mátová rýže

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      lžíce máta
    • 1
      hrnek basmati

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme vodou. Na pánvičce rozehřejeme olej a přidáme bobkový list, který necháme tak 2 min. - dodá oleji chuť a aroma. Sundáme z ohně a opatrně nalijeme vodu, dáme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Dáme opět na oheň, přivedeme k varu a dáme rýži. Teplotu zmírníme a vaříme tak 45 min., než se tekutina nevstřebá do rýže.
2
Odstavíme z ohně, vmícháme čerstvou mátu, přikryjeme a necháme stát 5 minut. Rýži nakonec pořádně promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme s nějakým dobrým masíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová vignarola

Mátová vignarola

Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rob, ptačí zob | 24. 5. 2014 18:19

    Recept jsem zatím nezkoušel, ale to mě tolik netrápí. Hlavně chci apelovat, NIKDY NELIJTE VODU DO HORKÉHO OLEJE!!! To je největší blbost, jakou můžete udělat. Zároveň chci poprosit autora, aby se nad tím trochu zamyslel a pokud možno opravil.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 2. 2012 20:35

    Tak tady mi přijde, že se autor párkrát upsal. Smažit dvě minuty bobkový list a pak do toho rozpáleného oleje nalít vodu? Tady nepomůže ani sundat z ohně ani nelévat opatrně, ve chvíli, kdy to uděláte, budete těch dalších 45 minut, co máte vařit, jen větrat, čistit sporák a ošetřovat si popáleniny. Do rozpáleného oleje vodu v žádném případě nenalévat!!! Další věc, vařit 45 minut, aby se vypařily dva hrnky vody? No nevím, co má kdo kde za vodu, ale mně se vyvařily za 15 minut a měla jsem nedovařenou připalující se rýži. Takže mátovou rýži jsem tak nějak uklohnila, ale určitě ne podle tohoto receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Basmati Bobkový list Máta Olivový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

157
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
51
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
38
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
35
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
28
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact