• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Matar dal khichdi falešný, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Matar dal khichdi falešný, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 130
      g žlutý hrách loupaný
    • 90
      g dlouhozrnná rýže loupaná
    • 750
      ml voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      špetka kurkuma 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.
2
Hrách 2x vypereme v čisté vodě a sebereme pěnu, která se utvoří na hladině. Nasypeme ho do hrnce se silnějším dnem do 750 ml studené vody. Rýži pouze scedíme přes sítko. Přisypeme do vody k hrachu. Obojí přivedeme k varu a po osolení vaříme velmi mírným varem 20 minut.

RADA: Jak nejlépe uvařit luštěniny?

3
Občas zamícháme, před koncem přidáme máslo a kurkumu (dle chuti). Je možné naředit vodou na vhodnou hustotu. Uvařený dál nalijeme do mísy 1 - 1,2 l. Mísu zakryjeme, aby kaše neoschla, a necháme chladnout 12 - 15 minut.
4
Poznámka autora receptu: Názvy rýžovo-hrachová kaše, yellow split pea dal. Jde o variantu indického dálu, na český způsob. Prach po loupání zrn rýže zahustí zrna a zasytí, proto bez vyprání. Je možné osmahnout 5 - 8 druhů koření v oleji místo másla pro autentickou chuť a zažití smaženého oleje. Postačí kurkuma, jde jíst i bez ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masala dal, základní recept

Masala dal, základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

Hrachová pomazánka (falešný hummus),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Kurkuma Máslo Sůl Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

143
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
77
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
31
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Masový štrůdl s bochánky
Masový štrůdl s bochánky
Masový vývar s petrželovými noky
Masový vývar s petrželovými noky
Massaman kari pasta
Massaman kari pasta
Mates s bylinkovou omáčkou
Mates s bylinkovou omáčkou
Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
  • Recepty.cz
  • Matar dal khichdi falešný, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact