• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Matar dal khichdi falešný, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Matar dal khichdi falešný, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 130
      g žlutý hrách loupaný
    • 90
      g dlouhozrnná rýže loupaná
    • 750
      ml voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      špetka kurkuma 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.
2
Hrách 2x vypereme v čisté vodě a sebereme pěnu, která se utvoří na hladině. Nasypeme ho do hrnce se silnějším dnem do 750 ml studené vody. Rýži pouze scedíme přes sítko. Přisypeme do vody k hrachu. Obojí přivedeme k varu a po osolení vaříme velmi mírným varem 20 minut.

RADA: Jak nejlépe uvařit luštěniny?

3
Občas zamícháme, před koncem přidáme máslo a kurkumu (dle chuti). Je možné naředit vodou na vhodnou hustotu. Uvařený dál nalijeme do mísy 1 - 1,2 l. Mísu zakryjeme, aby kaše neoschla, a necháme chladnout 12 - 15 minut.
4
Poznámka autora receptu: Názvy rýžovo-hrachová kaše, yellow split pea dal. Jde o variantu indického dálu, na český způsob. Prach po loupání zrn rýže zahustí zrna a zasytí, proto bez vyprání. Je možné osmahnout 5 - 8 druhů koření v oleji místo másla pro autentickou chuť a zažití smaženého oleje. Postačí kurkuma, jde jíst i bez ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masala dal, základní recept

Masala dal, základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

Hrachová pomazánka (falešný hummus),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Kurkuma Máslo Sůl Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

112
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
87
Okurkový salát na uskladnění
Okurkový salát na…
30
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Jirásková konečně přiznala rozchod s Mišíkem a Adam už má bejvalku od Kazmy!

Jirásková konečně přiznala rozchod s Mišíkem a Adam už má bejvalku od Kazmy!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Masový štrůdl s bochánky
Masový štrůdl s bochánky
Masový vývar s petrželovými noky
Masový vývar s petrželovými noky
Massaman kari pasta
Massaman kari pasta
Mates s bylinkovou omáčkou
Mates s bylinkovou omáčkou
Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
  • Recepty.cz
  • Matar dal khichdi falešný, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact