kg
hovězí žebra s kostí
nebo harfy, drůbeží skelety ...
1
ks
mrkev
celer
- kousek
kořen petržele
- kousek
kapusta
, může být i růžičková - kousek nebo pár kuliček
10
ks
pepř celý
- kuličky
2
ks
nové koření
- kuličky, není nutné
1
ks
bobkový list
, není nutný
sůl
a mletý pepř
2
l
voda
petrželka
na dozdobení
Noky
1
ks
vejce
sůl
a pepř
2
lžíce
petrželka
40
g
hrubá mouka
nebo krupice, dle velikosti vejce: 30 -
Postup přípravy receptu
1
Žebra, skelety... opláchneme a dáme do hrnce společně s kořením a zeleninou, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme kostku bujonu a dáme vařit do změknutí masa. Použitím tlakového hrnce zkrátíme dobu vaření. Zeleninu můžeme vyndat dříve, aby se nám nerozvařila.
2
Kosti a maso z vývaru vyndáme, vývar přecedíme.
3
Měkké maso z kostí obereme a dáme do čistého vývaru, část zeleniny(pokud jí máme rádi) také přidáme do vývaru. Vývar dochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru lžičkou ukrajujeme malé nočky, které do něj vhazujeme a vaříme doměkka.
4
Nočky: Vejce rozmícháme společně s petrželkou, solí, pepřem a hrubou moukou do hladké kašičky.
5
Polévku na talířích dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.