g
mražená zelenina
Nebo čerstvá (velké kousky je třeba pokrájet) - příhodná je zejména růžičková kapusta, dobré jsou vš
cibule
pórek
mrkev
Postup přípravy receptu
1
Do pekáčku nasypeme zeleninu a rozložíme ji do stejnoměrné vrstvy. V misce smícháme maso, vajíčko a sůl. Hmotu doplníme podle potřeby strouhankou, aby nebyla příliš řídká, obvykle stačí 1-2 lžíce. Z masové směsi tvoříme navlhčenýma rukama přibližně 3-4 cm velké kuličky, které klademe na vrstvu zeleniny.
2
V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 30 minut. Není potřeba podlévat, zelenina pustí trochu vody a nasákne šťávou z masa, takže má výbornou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Rudy
|30. 4. 2006 14:32
No... nic moc teda. Myslel jsem, že to bude mnohem lepší. Hlavně ta chut zeleniny nebyla moc dobrá. Asi hodně záleží na tom, jaká zelenina se použije. Jinak chut masa OK, k tomu jsme dali vařený brambory a jakš takš to ušlo. Možná bude někdo šikovnější než já a podaří se mu to mnohem líp... ale už to asi dělat nebudu.... Zdar