• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masový nákyp s rajčaty a lilkem
Napište svůj komentář k receptu

Masový nákyp s rajčaty a lilkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masový nákyp s rajčaty a lilkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso
    • 400
      g rajčata
    • 2
      lilek
    • 1
      cibule
    • 4
      česnek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce červená chilli paprička
    • 1
      lžička oregáno
    • 0,50
      lžička tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a osmahneme, dokud nezačne tvořit hrudky. Pak přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, lžíci papriky, promícháme, mírně podlijeme a dusíme, dokud se nám voda nevydusí a nezůstane masovo-rajčatová hmota. Pak přidáme prolisovaný česnek, oregano, tymián, sůl a pepř. Než se nám maso podusí, nakrájíme omyté neloupané lilky na kolečka a 2 min je povaříme ve vodě, pak vyndáme a necháme okapat. Do vymaštěného pekáčku dáme vrstvu lilku (polovinu množství), pak maso a zakončíme druhou vrstvou lilku. Zapečeme v troubě.
2
Já občas použiji místo 1 lilku cuketu nebo před dopečením posypu povrch parmezánem. Je to také výborné.
3
Recept jsem převzala z časopisu a jelikož nám moc chutná, posílám dál.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masový nákyp po španělsku s rajčaty s sýrem

Masový nákyp po španělsku s rajčaty s…

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 22:44

    Nevadí. Vypovidá to o úrovni autora kterému nevadí přiznat že to opsal a nechlubí se cizím peřím jako ostatní :-)

  • Jarka O. | 5. 11. 2008 22:12

    Pane, který tak dbáte na uveřejňování zdroje: tady je ten zdroj uveden tak VŠEOBECNĚ a to vám nevadí??? Další důkaz, že vám nejde o recept ani nějaké rádoby plagiátorství. Problém je docela jinde, že??

  • ladislava staffenová | 5. 11. 2008 21:29

    Takže, abychom vyhověli panu Novákovi a případným dalším těmto milovníkům absolutní přesnosti, dávám tento návrh: povinně každý, kdo bude chtít, aby mu byl jeho recept zveřejněn a nebude znát ze kterého kolena ten recept má, v závěru uvede: NĚKDE JSEM TO ČETL, SLYŠEL, OBJEVIL, OCHUTNAL. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Já to ale ke svému štěstí nepotřebuju. Nebo myslíte, že nepřipálím omáčku, když nebudu znát pramen receptu? Tohle ale není diskuze, to je ....Ale co, radši jdu přemýšlet o nesmrtelnosti chrousta.

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 21:19

    No vidite že to jde.Hned to vypadá líp když je uveden pramen...:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Česnek Cibule Lilek Mleté maso Olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

54
Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem
Kuřecí prsíčka s…
22
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
21
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
21
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
19
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Masový nákyp s rajčaty a lilkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact