Připravíme brambory na kaši. Oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, přidáme horké mléko, máslo, sůl a šleháme elektrickým šlehačem do hladké kaše. Necháme ji chvíli zchladnout, aby se dala plnit do cukrářského pytlíku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Poté přidáme mleté maso, utřený česnek, kečup, papriku, pepř a sůl podle chuti. Vše promícháme a asi 10 min. na mírném ohni podusíme. Hotovou směs přendáme do zapékací formy a navrch masa vytvoříme za pomocí cukrářského pytlíku bramborové pusinky. Připravený koláč vložíme do eletrické trouby a zapečeme 20 -25 minut.