• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Masový guláš s řepou
Napište svůj komentář k receptu

Masový guláš s řepou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masový guláš s řepou
Masový guláš s řepou
Masový guláš s řepou
Masový guláš s řepou
Masový guláš s řepou
Masový guláš s řepou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g vepřové maso -např. plec, nebo krůtí, hovězí, králičí
    • 60
      g uzený špek nebo slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 300
      g červená řepa
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika rovná
    • 1
      plechovka rajský protlak malý (1 plnější lžíce)
    • 1
      snítka snítka tymiánu
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K osmaženému masu přidáme zpěnit papriku, nesekaný česnek a protlak, vše promícháme, přidáme snítku tymiánu.
3
Vše zalijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni, za občasného promíchání a případného podlití. Doba dušení dle druhu masa.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Oloupanou řepu pokrájíme na kostičky nebo nudličky a zhruba 15 minut před koncem dušení, ji přidáme k masu. Pak společně dodusíme doměkka. Pokud budeme guláš připravovat z drůbežího nebo králičího masa, řepu vložíme do hrnce hned na začátku dušení, protože doba dušení masa nebude tak dlouhá.
5
Pokud guláš nebudeme příliš podlévat, není ho nutné ani zahušťovat. Pokud budeme chtít více omáčky, zahustíme nakonec jíškou a necháme provařit, dochutíme solí a pepřem dle chuti.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

6
Podáváme s knedlíkem, noky, rýží, těstovinami, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf

Fazolový guláš (nejen) s řepou -…

Aspik s červenou řepou

Aspik s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Česnek Cibule Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajský protlak Snítka tymiánu Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Černý kuba

Černý kuba

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

18
Celerová krémová polévka
Celerová krémová polévka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchý pečený losos
Jednoduchý pečený losos
15
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti
Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…
Masovo-uzeninová směs ala ražničí
Masovo-uzeninová směs ala ražničí
Masovo-zeleninová rýže
Masovo-zeleninová rýže
Masový koláč s brokolicí
Masový koláč s brokolicí
Masový nákyp po španělsku s rajčaty s sýrem
Masový nákyp po španělsku s rajčaty s…
Masový štrůdl s bochánky
Masový štrůdl s bochánky
  • Recepty.cz
  • Masový guláš s řepou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact