g
vepřová plec
nebo stehenní řízky, krůtí či králičí maso
sůl
pepř mletý
olej
400
g
červená paprika
, bílá, zelená... očištěná, pokrájená na nudličky
1
lžíce
uzená paprika - koření
cca
papriková pasta
dle druhu a chuti (lze nahradit rajským protlakem)
vývar
na podlévání dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky či kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dozlatova. Do výpeku dáme (jen velmi krátce!) osmažit uzenou sušenou mletou papriku, promícháme s nudličkami čerstvých paprik, přilijeme trochu vývaru, paprikovou pastu a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití vývarem. Vývaru přiléváme jen tolik, aby nám maso s paprikami neplavalo, a pokud chceme mít více sosu, přidáme s vývarem i trochu škrobu (Solamylu).
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, těstovinami, topinkou...
3
Pokud máme rádi pikantní pokrmy, přidáme do směsi feferonku nebo chilli papričku.