vepřové maso
(Plec nebo kotleta, příp. hovězí maso na roštěnou)
šunkový salám
Nakrájený
cibule
pepř mletý
sůl
máslo
koření - adžika
Trošku
citronová šťáva
Trocha
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového salámu (příp. šunky), maso stočíme do závitků a sepneme párátkem, příp. dvěma párátky, aby závitky dobře držely. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí zprudka opečeme závitky z obou stran a podlejeme vodou. Občas promícháme, příp. přidáme vodu. Dusíme asi 1 a půl hodiny, u hovězího déle.
2
Jakmile jsou závitky pěkně měkké, vyděláme je, odstraníme párátka a šťávu zahustíme světlou jíškou - buď hotovou, nebo jí uděláme trochu na másle. Můžeme zahustit také jenom moukou s trochou vody. Nakonec vložíme závitky zpátky do omáčky.
3
Podáváme s rýží nebo bramborami. Je to velice dobré jídlo, vynikající chuti.