Nakrájíme asi 2 velké cibule na kostičky, vložíme do zapékací mísy, vepřové maso (krček, plecko) osolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a trochou pepře a dáme péci do trouby. Po chvíli podlejeme a pečeme do měkka. Necháme zchladnout a maso nakrájíme na kousky.
2
Do mísy vsypeme na krásně hnědavou cibulku asi 2 hrnky rýže, zalejeme vodou, aby byla zcela ponořena, osolíme, na to dáme pokrájené maso a na maso na kostičky pokrájené papriky, rajčata, okurky a nasypeme hrášek. Posyme bohatě červenou paprikou, dále přidáme trochu pepře, gyrosu, kari a orientálního koření (dle chuti, kdo co používá, jen je důležitá ta paprika). Dáme péci do trouby, pokud je nutné, tak přilejeme trochu vody.
3
Asi po 45 minutách vytáhneme z trouby, promícháme (když už tam není voda) a dáme ještě dopéci tak na 15 minut.
4
Je to sice trochu náročnější a delší na přípravu, ale stojí to za to.