g
vepřové maso
plecko, kýta, libový bůček - možno i maso kuřecí
1
lžička
pepř mletý
1
lžička
chilli
mleté
1
lžička
drcený kmín
1
lžička
paprika - sladká
2
lžíce
sojová omáčka
2
lžíce
worcestrová omáčka
1
lžíce
rostlinný olej
5
ks
vejce
celá
2
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
3
stroužek
česnek
přetlačit
2
ks
cibule
středně velká - nakrájená na půlkolečka
sůl
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a silné 1/2 cm. Smícháme se všemi ostatními surovinami a necháme 24 hodin v lednici uležet.
2
Pak na pánvi na troše oleje pečeme malé placky (pomalu, na nižším stupni). Podáváme se zeleninou, hořčicí nebo křenem a chlebem. Možno podávat i s brambory.