Z palačinkového těsta upečeme tenké palačinky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rychle opražíme, posypeme paprikou a podlejeme troškou vody. Osolíme, opepříme a asi 15 min. podusíme. Necháme trochu vychladnout, scedíme šťávu a do masa vmícháme smetanu tak, aby vznikla hustější kaše. Do ohnivzdorné mísy klademe střídavě palačinky s tenčí vrstvou masa. Začínáme a končíme palačinkou. Polejeme scezenou šťávou a v horké troubě 20 min. zapečeme.
2
Podáváme horké se zeleninovým salátem. Krájíme jako dort.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Barbora Vávrová
|14. 5. 2010 14:59
Vyzkoušeno a snězeno, moooc chutnalo. Výborný netradiční nápad.
Simča Sládková
|26. 6. 2008 10:07
Terinko, opět výborný nápad. Já měla doma zbyteček špenátu - nebylo by toho asi ani jedna porce... Tak jsem pár palačinek nejprve potřela tím špenátem, než jsem na ně dal to mleté masíko... Bylo to nejen dobré, ale i moz pěkné vzhledově... A do masa jem přidal ještě čenek - ale tím my jsme známí, e cibuli a česnek cpeme do všeho :-)