Maso pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme s pórkem na kolečka. Maso a mrkev dáme společně orestovat do rozpáleného oleje, pak přidáme pórek s rýží a ještě chvíli restujeme, nakonec vmícháme kari. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme do změknutí rýže, 15 - 20 minut. Podáváme dozdobené zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
2
Vývaru dáváme dvakrát tolik kolik jsme měli v hrnku rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lišková
|30. 3. 2015 15:06
Byl to výborný oběd. Najedli jsme se výborně a přitom nejsme na omdlení z nadbytečných kalorií.
Alice
|9. 6. 2013 16:55
Vynikající, děkuji.
Milča P.
|29. 11. 2012 18:31
Jednoduché a moc dobré :-* , jen ty kopečky na talíři se mi moc nepovedly :-D
Hemerková Iveta
|10. 5. 2012 16:28
Neměla jsem jasmínovou rýži a tak jsem dala obyčejnou. Výborné!
micka
|28. 2. 2012 19:56
nenáročná a moc dobrá bašta :-)
Alice
|4. 12. 2011 09:57
Chválím, chválím a zase chválím <:-) . Chutnalo dětem i manželovi a s mým dietním plánem to ani nezahýbalo ;-) .
Kryštof Kučera
|31. 10. 2011 07:49
Jasmínovou rýži jsem koupil na zkoušku asi před půlrokem a nechutnala nám. Možná se vaří jinak než normální rýže a neuměl jsem jí. Tohle nám chutnalo hodně a taky je to docela rychlý jídlo.