g
vepřové maso
panenka (nebo kuřecí či krůtí prsa)
olej
3
stroužek
česnek
zázvor
- cca 2,5 cm
2
ks
pórek
sojová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme česnek a zázvor pokrájený na kostičky a bílou část pórku (kolečka). Společně chvilku restujeme a nakonec orestujeme i pokrájenou zelenou část pórku a sojovou omáčku (dle chuti), krátce prohřejeme tak, aby pórek změkl, ale zůstal svěže zelený a křehký.
2
Místo pórku můžeme použít čínské zelí. Pokud chceme vegetariánský pokrm, místo masa použijeme tofu, uzený tempeh nebo seitan.
Velmi jednoduché a taky velmi dobré, děkuji za výborný oběd.
Kykyna
|7. 5. 2012 17:12
Velká mňamka pro všechny,můžu všem doporučit :-))
skleněnka
|20. 3. 2012 14:08
chutnalo nám a taky je to jednoduchý
Dušana
|27. 12. 2011 13:50
Rychlý a výborný oběd na jedničku, vařila jsem z kuřecích prs.
Pavlína
|2. 10. 2011 15:45
Byly dobré a rychlé :-*
Míša
|30. 7. 2011 10:36
Dělala jsem je včera k večeři a byly výborné.Měla jsem 60 Dkg masa a dva pořádné pórky.Bílá část pórku se skoro ztratila,tak si myslím,že jeden pórek by byl málo.Zázvoru jsem dala tak akorát a česneku jen dva stroužky,víc jsem neměla.Sůl jsem nepoužila jen sojovku.Určitě zkusím i s tím čínským zelím,láká mě to.
Osobně si myslím, že je lepší maso tak půl dne předem naložit do jsojové omáčky a olivového oleje. Bohatě stačí jeden pórek, zázvoru tak dvojnásobek ( 5 cm). Trocha vína před přidáním zeleného pórku není špatná.Se smaženými nudlemi to docela šlo :-)