g
vepřové maso
nebo kuřecí, krůtí, králičí..., cca
sůl
1
lžička
česnek sušený
pepř mletý
olej
1
ks
fenykl
- větší plod
100
g
anglická slanina
3
ks
jarní cibulka
cca
1
stroužek
česnek
Postup přípravy receptu
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, pokapeme troškou oleje, ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté maso na trošce oleje osmažíme v rozpálené pánvi za občasného promíchání ze všech stran dozlatova, vyndáme z pánve a uložíme v teple.
Do pánve s výpekem nasypeme na nudličky pokrájený fenykl s anglickou slaninou, pokrájené cibulky, klidně i s částí zelené natě a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme jemně nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přidáme trošku vody (3-4 lžíce), ztlumíme plamen a pánev zaklopíme. Vše jen krátce podusíme, dle chuti osolíme a opepříme, přisypeme smažené masové nudličky, promícháme a podáváme.
3
Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo chlebem. Na talíři můžeme dozdobit natí z fenyklu nebo cibulky.