Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat drobně pokrájenou uzenou slaninu, přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájené osolené a opepřené maso, které necháme za občasného zamíchání restováním zezlátnout. Vše pak zalijeme vývarem a necháme dusit do změknutí masa. Občas zamícháme nebo podlijeme, je-li třeba.
2
K masu přidáme pokrájenou cuketu, přilijeme smetanu, přidáme rozdrobenou Nivu, ochutíme muškátovým květem a pepřem. Vše krátce povaříme, do změknutí cukety (nerozvařit!), zredukujeme hustotu omáčky, případně přilijeme vývar a zahustíme troškou mouky rozmíchané v malém množství studené vody (to pokud jsme omáčkoví) a ještě krátce povaříme. Pokud je třeba dosolíme a podáváme.
3
Podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem.