Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a česnek a nechte několik minut restovat. Přidejte rajčatovou passatu, petrželku a promíchejte. Směs přesuňte do pomalého hrnce.
Připravte masové kuličky. Maso dejte do velké mísy, přidejte ovesné vločky, papriku, prolisovaný česnek a větší špetku mletého černého pepře. Směs promíchejte rukama, aby se dobře propojila.
Z masové směsi vytvořte asi 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Na troše oleje je na nepřilnavé pánvi nechte zatáhnout a poté je přidejte k rajčatové omáčce.Na pomalém hrnci nastavte program "LOW", tedy vaření na nízký stupeň a nechte vařit po dobu 5 hodin.
4
Podávejte s těstovinami nebo zeleninovým salátem a pečivem.