Mleté maso smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou, vejcem, kořením, strouhankou dle potřeby a osolíme. Dobře propracujeme a vlhkou nebo pomaštěnou rukou tvoříme středně velké kuličky.
2
Nakrájenou cibuli necháme na kousku másla (oleje) zesklovatět, přidáme kuličky koření a pokrájenou zeleninu na kolečka nebo kostičky, kterou také orestujeme. Pak přidáme kuličky masa, necháme je za občasného otočení zatáhnout, pak zalijeme vývarem a pod poklicí v troubě nebo na kamnech na mírném plameni dusíme doměkka. Kuličky masa pak vyndáme. Smetanu rozmícháme s troškou vody a lžičkou mouky a nalijeme k zelenině. Zredukujeme si hustotu vývarem nebo ještě zahustíme, dochutíme dle chuti cukrem, solí a pepřem a necháme provařit, vyndáme kuličky koření.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Aja
|9. 7. 2016 16:40
Byl to skvely obed. Dekuji za recept <3
Jitka
|26. 1. 2016 12:27
Tohle je recept opravdu pro všechny věkové kategorie a jak už bylo napsáno i vynikající.
Iva Dovická
|26. 7. 2014 16:49
Děkuji za príma jídlo co chutnalo malým i nám velkým a hezky popsaný návod jak na to.
Adéla
|16. 9. 2013 18:14
Děkuji za výborný recept, děti spořádaly všechno co dostaly a chutnalo i vybíravému manžílkovi. Ten je totiž spíš na guláše a pečené maso a o smetanové omáčky moc nestojí.