Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. V mokrých rukách vytvoříme kuličky, které naplníme kouskem mozzarelly (nejlépe mozzarellovou třešničkou), pevně uzavřeme, obalíme ve škrobu. Kuličky osmažíme na trošce oleje.
Během smažení kuliček si připravíme omáčku: ve vyšší nádobě nebo velkém hrnku si rozmícháme metličkou protlak, mleté chilli nebo nasekanou chilli papričku dle chuti, kari, cukr, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a smetanu. Směs nalijeme k osmaženým kuličkám, hrnek vypláchneme troškou vývaru (vody), přilijeme též ke kuličkám, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod poklicí za občasného promíchání a naředění vývarem do požadované hustoty omáčky cca 10-15 minut. Dle chuti můžeme dosolit.