Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a dobře umícháme (také můžeme přidat trochu česneku). Tvoříme kuličky o velikosti ořechů, dáme je na talíř a necháme odpočívat v lednici.
2
V hrnci rozehřejeme 3-4 lžíce oleje, necháme zesklovatět šalotku nakrájenou na jemno a přidáme rozmixovaná rajčata i se šťávou. Necháme vařit cca 15 - 20 minut, osolíme, můžeme dochutit trochou cukru. Pak si vezmeme připravené kuličky a přidáme je do vařící se omáčky, necháme vařit asi 15 minut (vyzkoušíme 1 kuličku, jestli je uvařená), nakonec přidáme lístky bazalky. Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo jen tak s pečivem.
Dobry den, jojo, na te fotce to vypada vetsi nez ve skutecnosti - kulicky jsou ale opravdu "prtavky" a ten knedlik je take malicky a pokud mluvite o mnozstvi surovin, tak to je pro 3-4 lidi, zalezi jaky je kdo jedlik :-) . Jinak s Vami musim souhlasit ohledne pouziti cerstvych rajcat, take je pouzivam a hlavne pres leto, kdy maji bajecnou chut, ale s malymi detmi to mam rychlejsi pouzit sterilovana rajcata... ;-)
A jestli můžu ještě poradit- můžete zkusit místo sterilizovaných rajčat použít čerstvá, která zbavíte slupky a ke konci vaření přilít trochu rajčatového džusu ke zjemnění chuti :-)
...vynikající, nejdřív jsem myslel, že přidám do omáčky ještě česnek :-P , kuličky ale pustily svojí chuť a bylo to moc dobré. Měli jsme je s rýží <3 !