Mleté maso připravíme podle zvykostí s vejcem, strouhankou a kořením. Vytvářime kuličky, do jejichž středu dáváme kostičku nivy. Vyložíme do misky vymazané olejem a pečeme, během pečení podléváme a poléváme štávou. Niva krásně prostoupí masem. Pozor se solením masa, niva je i tak dost slaná!
Dobrý nápad, chutnalo nám, jen škoda, že nám niva z těch kuliček dost vytékala.
Anna Vobroučková
|3. 3. 2010 17:59
Zdenko ,vyzkoušejte můj recept na "základ na masovou roládu "co jsem včera přidala,nedávám do mletého mouku ani strouhanku a všechny 3 možnosti chuti jsou výborné,nechají se jíst teplé i studené.
Ladia -
|3. 3. 2010 17:38
Nejsem autor, ale mleté maso můžete plnit v podstatě čímkoliv, tedy i eidamem ;-)
zdenka supolova
|3. 3. 2010 17:29
Nivu moji mužští nejedí,snad by to šlo s eidamem? U nás mají stráášně dobré mleté,tak hledám jak ho všelijak zpracovat.
Tereza Heinlová
|3. 3. 2010 17:12
Taky jsem zkusila, můžu určitě doporučit!
Šárka Tomášková
|31. 7. 2007 15:05
Opravdu skvělé!! Niva nám chutná ve všech možných úpravách. Tohle jídlo určitě zopakuju.
Jana Hrubcová
|5. 4. 2007 13:06
Super.Sice trošku náročnější na dobu přípravy,když má člověk v poledne pauzu pouze hodinu na uvaření a snědení,ale je to delikatesa.Určitě budeme doma opakovat.