slanina
nebo schwarzwaldská šunka, tenké plátky dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, 2-3 lžíce sojové omáčky a solíme (nesolíme) dle chuti. Opepříme, přidáme čerstvě nastrouhaný česnek a zázvor. Vše důkladně promícháme a zahustíme troškou strouhanky.
2
Brokolici (nebudeme potřebovat celou) rozebereme na růžičky, které obalíme v mleté směsi a vytvoříme koule, které obalíme jedním nebo dvěma plátky schwarzwaldské šunky nebo moravské, anglické, nebo jiné námi oblíbené slaniny.
3
Takto připravené koule vložíme do zapékací mísy, přidáme 1-2 lžíce vody, zaklopíme a pečeme cca 35 minut, poté odklopíme a dopečeme dozlatova, za občasného polití a přelití výpekem.
4
Podáváme s bramborovou přílohou.
5
Mletou směs můžeme pro obměnu dochutit kari kořením nebo čubricou, můžeme vynechat obalení slaninou...