koření
dle chuti: italské, Gyros, Adžika, grilovací(dle chuti)
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8 koulí, které poskládáme do pekáče s kouskem másla (olej) a pokrájenou okořeněnou zeleninou. Vše zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby (200°C) a pečeme 25 minut. Poté odklopíme, je-li třeba, podlijeme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
Dělal jsem bez cukety a jako přílohu bramborové pyré a povedlo se
Andrea
|12. 4. 2016 08:16
Píšu velikánskou jedničku s hvězdičkou!!!!
Lucie Kovandová
|1. 9. 2015 20:52
Skvělé :-* a po připravení do pekáče už bez práce.
Marcela
|25. 4. 2015 13:17
Pekla jsem je jako náhradní hlavní chod dnešního oběda, kdyby mi neprošly jahodové knedlíky, které si dali nakonec všichni a tohle jsme měli jako bonus, na zajedení sladkého oběda a zbytek sníme k večeři. Děkuji, jsou výborné.