Maso promíchejte s jemně nasekanou cibulkou a česnekem. Přidejte další ingredience a vytvořte dobře tvarovatelnou směs. Je-li potřeba, přisypte více strouhanky. Poté mokrýma rukama tvořte menší kuličky. Na oleji zpěňte cibuli a ve chvíli, kdy zesklovatí, vsypte garam masalu a zprudka restujte asi půl minuty. Poté vložte i kuličky a opékejte je, dokud se nezatáhnou. Je-li potřeba, můžete v tuto chvíli přilít ještě trochu oleje, aby se vám maso a cibule nepřipalovaly.
2
Jakmile kuličky získají zlatavou barvu, vše zalijte rajčatovým pyré, zmírněte plamen a dolijte 150 ml vody. Duste pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut, poté odkryjte, dosolte dle potřeby a nechte ještě 15 minut odpařovat tekutinu. Poté vyjměte kuličky a omáčku rozmixujte ponorným mixérem. Kuličky vraťte do omáčky a můžete servírovat. Na každou porci kápněte jogurt a posypte ji čerstvým koriandrem. Nejlepší přílohou je kvalitní dlouhozrnná rýže.