kuřecí maso
sekaná (mražená - tepelně neopracovaná)
1
hrst
strouhanka
Malá
petrželka
Trochu (pro oko)
1
kostka
masox
Postup přípravy receptu
1
Dáme vařit vodu do hrnce a vrazíme do ní bujonek. Rozmrzlou sekanou smícháme s hrstkou strouhanky, petrželkou. Pak vezmeme polévkové lžíce a pomocí jich (seškrabováním směsi z jedné lžíce na druhou) vytvarujeme podélné šišaté masové knedlíčky, které uvaříme ve vývaru, asi 3-5 minut.
2
Moje děti je milují k rajské, svíčkové, smetanové omáčce a nakonec, když by náhodou zbyly, tak i jen tak studené, samotné. Když změníte lžíce za lžičky, můžete udělat knedlíčky i do polévky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jiřka
|14. 3. 2008 12:23
bylo to dobrý a jiný než s klasickým mletým,chutnalo nám,příště zkusím ke svíčkové
marcela
|28. 12. 2007 13:42
no, ani moje kočka to nežrala,ale protože na ní nezbylo.zkusila jsem, nebylo to špatný, chutnalo,dík za nápad
saxík
|19. 12. 2007 11:57
hahaha kočka žere jen šunku a děti polskej salám:-))
barča
|13. 12. 2007 18:02
To mě překvapuje, že děti nic nenamítají. Já mám zkušenosti, že je v tom namleto kdeco.Teda co to přesně je, radši nezkoumám, ale dobré (chuťově) to není. Zásadně melu doma, za tu práci to stojí.Ještě poznámečka: nežrala to ani naše kočka.
ice
|11. 12. 2007 10:41
..nevím nevím..ale sekaná pro děti..já jedině si sekanou melu doma..tahle mražená-namleté všechny odřezky a sojová mouka..cena odpovídá kvalitě..
romča
|10. 12. 2007 10:42
ono je to jedno, víte čím byla třeba krmená kravka, co z ní děláte vývar??a nebo slípka?čím hnojili zeleninu do polívky?v týhle době je to beztak fuk.já to klidně zkusím,nemusím se tím přece ládovat dnes a denně
Marie
|8. 12. 2007 19:32
Dobrý den, nechci být nezdvořilá, ale přečetla jste si někdy ingredience na obalu? Nedovedu si představit jak to vyvářím do polévky. Ale je to samozřejmě věc názoru.