g
růžičková kapusta
očištěná od nevzhledných lístků, cca 150 -
1
stroužek
česnek
olej
na smažení
1
kelímek
zakysaná smetana
cca 120 g
Postup přípravy receptu
1
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě (2-3 minuty, dle velikosti), pak scedíme a větší přepůlíme. Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a smícháme v misce s pokrájenou cibulí, necháme alespoň 10 minut odležet a pak osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. K masu do pánve přidáme ke konci smažení ještě kapustičky s česnekem a smažíme dozlatova.
2
Už takto usmažené maso s kapustičkami můžeme podávat například s bramborem nebo rýží, pokud nemáme rádi smetanová jídla, ale pokud nám smetana nevadí, pokračujeme dále:
3
Maso s kapustou přendáme na talíře k příloze a do pánve nalijeme do výpeku pár lžic vody, které necháme svařit a poté vmícháme zakysanou smetanu a již nevaříme, dochutíme solí, pepřem a dle chuti i kari (můžeme použít pastu) a touto omáčkou maso s kapustičkami na talíři přelijeme.