• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Masové karbanátky

autor: Janinka*
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5,501
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka + na trojobal
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • 1
      rohlík
    • 100
      g slanina
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 600
      g mleté maso půl na půl hovězí a vepřové
    • 400
      ml mléko na namáčení rohlíků

Postup přípravy receptu

1
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté přidáme ke směsi vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a majoránku dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky.
2
Tvoříme karbanátky, obalujeme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňovo-masové kari karbanátky

Dýňovo-masové kari karbanátky

Masové kostky s rýží

Masové kostky s rýží

Levné masové placičky

Levné masové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 11. 2013 17:05

    Výborný recept, dělám přesně podle toho, jen neobaluju v trojobalu, ale jen ve strouhance a jsou výborné :-)

  • Martin P | 22. 12. 2012 14:26

    super

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 8. 2011 16:32

    Jak jsem tu psala už níže - jen místo mouky zahušťuji strouhankou a ostatní dělám podle receptu. Karbanátky dělám spíše menší a smažím klasicky v tuku a pak dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  • Gábina H | 5. 3. 2009 11:59

    Já teda peču karbanátky a masové kuličky rovnou na teflonovém plechu bez vymazání a tuku se vypeče dost a vysušené nejsou nikdy. Ale karbanátky neobaluji v trojobale.

  • tomáš tomáš | 25. 2. 2009 16:45

    ....ale o alobalu se pode mnou nikde nepíše, že?:-(Karbanátky jsem dělal z bůčku, hovězího a části vepřového.Taky dělám "spoustu věcí" na pečicím papíru, o tom to, myslím si, není. Ale karbanátky na něm opravdu už nikdy.....

  • Jana T. | 22. 2. 2009 22:35

    S pečením na pečícím papíru mám nejlepší zkušenosti. Jak píše ilis ilis, záleží na tom, jak a z čeho je připravíme! Doba pečení podle velikosti a výkonu trouby. Místo alobalu, pokud je něco potřeba přikrýt, používám pečící papír, který namočím do teplé vody. Krásně se vytvaruje podle tvaru nádoby. V horké troubě vyschne a dá se odklápět jako poklička.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 22:05

    V troubě peču skoro vše na pečícím papíru,mám s ním velmi dobré zkušenosti.Ušetřím si plno práce z drhnutím připečených pekáčů.Ono pane tomáši,také dost záleží,jestli jste karbanátky připravil z libovějšího nebo mastnějšího kusu masa, pak není co řešit ;o). Dobu pečení přizpůsobuji na velikosti karbanátků. 25 minut je málo.Po tuto dobu je nechávám pod alobalem a dalších 15-20 minut dopékám již bez alobalu.Jsou krásně šťavnaté a o něco méně mastné než smažené na tuku...

  • tomáš tomáš | 22. 2. 2009 13:53

    Kvůli nesmyslu, jakým je doporučení "KARBANÁTKY NA PEČICÍM PAPÍRU", JSEM SE ZAREGISTROVAL. Probůh, nedělejte to. Z karbanátků se stanou sice křupavé, ale i vysušené, seschlé placky. 25 minut při 175 stupních je ta nejstrašnější rada, jakou jsem tady měl zatím možnost číst.

  • Barbora Jermářová | 13. 1. 2009 14:34

    Zkusila jsem ty karboše opéci na pečícím papíru a je to mnohem lepší, netopí se to v omastku a jsou krásně křupapé. Místo česneku používám česnekovou pastu je ta pohodlnejší a chutnější

  • jaja 13 | 20. 12. 2008 04:53

    Vyzkoušejte upéct karbanátky na pečícím papíře v troubě. Jednak ušetříte čas a pak uvidíte, kolit tuku z nich ještě vyteče. Obalené ale i neobalené karbanátky položím na pečící papír na plech a peču při cca 175 stupních asi 25 minut, v polovině pečení obrátím.

  • Ivan Budilovsky | 18. 12. 2008 21:03

    Tak jsem poprve zkusil pridat horcici a nemyslim ze tomuze pokazit. Je to vyborna vec na ptacky i na nalozeni srnciho. Tak jsem zvedav. Misto veproveho Jimmy Dean breakfast sausage a 20 dkg mlete sunky. Muzsky prece vzdycky musi improvisovat! Ted to odpociva aby se to trochu prolezelo.

  • Simča Sládková | 7. 2. 2008 20:20

    Pokud potřebuji dohustit, používám strouhanku, ale jinak ta dělím přesně takto a je to MŇÁÁÁÁM!!!

  • Kačaba | 7. 2. 2008 18:38

    Hmmmmmmm jsou vynikající, já teda všechno rozsekám na robotu i maso, je to paráda bez práce. A ten česnek? Když má člověk domácí, stačí 1 větší a je to až až. A já teda rohlík nedávám a musím říct, že těsto je řidčí, ale obalím ho 1-2x podle potřeby a fakt super. Zkuste uvidíte, jak jsou krásně šťavňaťoučké. Výborné

  • Radka Kmentová | 25. 11. 2007 18:57

    Tak tyhle jsou super!!! Přidávam ještě malinko víc česneku a lžíci hořčice. Dávám 1!!!

  • patch | 19. 11. 2006 11:45

    nejlepší jídlo, co znám:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Nakládané maso

Nakládané maso

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
21
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a česnekovými…
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs z pečícího sáčku
Masová směs z pečícího sáčku
Masové kari s kapustičkami
Masové kari s kapustičkami
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Masové kostky (nudličky) v paprikovo…
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact