• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Masové karbanátky

autor: Janinka*
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5,499
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka + na trojobal
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • 1
      rohlík
    • 100
      g slanina
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 600
      g mleté maso půl na půl hovězí a vepřové
    • 400
      ml mléko na namáčení rohlíků

Postup přípravy receptu

1
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté přidáme ke směsi vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a majoránku dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky.
2
Tvoříme karbanátky, obalujeme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňovo-masové kari karbanátky

Dýňovo-masové kari karbanátky

Levné masové placičky

Levné masové placičky

Masové kostky s rýží

Masové kostky s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 11. 2013 17:05

    Výborný recept, dělám přesně podle toho, jen neobaluju v trojobalu, ale jen ve strouhance a jsou výborné :-)

  • Martin P | 22. 12. 2012 14:26

    super

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 8. 2011 16:32

    Jak jsem tu psala už níže - jen místo mouky zahušťuji strouhankou a ostatní dělám podle receptu. Karbanátky dělám spíše menší a smažím klasicky v tuku a pak dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  • Gábina H | 5. 3. 2009 11:59

    Já teda peču karbanátky a masové kuličky rovnou na teflonovém plechu bez vymazání a tuku se vypeče dost a vysušené nejsou nikdy. Ale karbanátky neobaluji v trojobale.

  • tomáš tomáš | 25. 2. 2009 16:45

    ....ale o alobalu se pode mnou nikde nepíše, že?:-(Karbanátky jsem dělal z bůčku, hovězího a části vepřového.Taky dělám "spoustu věcí" na pečicím papíru, o tom to, myslím si, není. Ale karbanátky na něm opravdu už nikdy.....

  • Jana T. | 22. 2. 2009 22:35

    S pečením na pečícím papíru mám nejlepší zkušenosti. Jak píše ilis ilis, záleží na tom, jak a z čeho je připravíme! Doba pečení podle velikosti a výkonu trouby. Místo alobalu, pokud je něco potřeba přikrýt, používám pečící papír, který namočím do teplé vody. Krásně se vytvaruje podle tvaru nádoby. V horké troubě vyschne a dá se odklápět jako poklička.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 22:05

    V troubě peču skoro vše na pečícím papíru,mám s ním velmi dobré zkušenosti.Ušetřím si plno práce z drhnutím připečených pekáčů.Ono pane tomáši,také dost záleží,jestli jste karbanátky připravil z libovějšího nebo mastnějšího kusu masa, pak není co řešit ;o). Dobu pečení přizpůsobuji na velikosti karbanátků. 25 minut je málo.Po tuto dobu je nechávám pod alobalem a dalších 15-20 minut dopékám již bez alobalu.Jsou krásně šťavnaté a o něco méně mastné než smažené na tuku...

  • tomáš tomáš | 22. 2. 2009 13:53

    Kvůli nesmyslu, jakým je doporučení "KARBANÁTKY NA PEČICÍM PAPÍRU", JSEM SE ZAREGISTROVAL. Probůh, nedělejte to. Z karbanátků se stanou sice křupavé, ale i vysušené, seschlé placky. 25 minut při 175 stupních je ta nejstrašnější rada, jakou jsem tady měl zatím možnost číst.

  • Barbora Jermářová | 13. 1. 2009 14:34

    Zkusila jsem ty karboše opéci na pečícím papíru a je to mnohem lepší, netopí se to v omastku a jsou krásně křupapé. Místo česneku používám česnekovou pastu je ta pohodlnejší a chutnější

  • jaja 13 | 20. 12. 2008 04:53

    Vyzkoušejte upéct karbanátky na pečícím papíře v troubě. Jednak ušetříte čas a pak uvidíte, kolit tuku z nich ještě vyteče. Obalené ale i neobalené karbanátky položím na pečící papír na plech a peču při cca 175 stupních asi 25 minut, v polovině pečení obrátím.

  • Ivan Budilovsky | 18. 12. 2008 21:03

    Tak jsem poprve zkusil pridat horcici a nemyslim ze tomuze pokazit. Je to vyborna vec na ptacky i na nalozeni srnciho. Tak jsem zvedav. Misto veproveho Jimmy Dean breakfast sausage a 20 dkg mlete sunky. Muzsky prece vzdycky musi improvisovat! Ted to odpociva aby se to trochu prolezelo.

  • Simča Sládková | 7. 2. 2008 20:20

    Pokud potřebuji dohustit, používám strouhanku, ale jinak ta dělím přesně takto a je to MŇÁÁÁÁM!!!

  • Kačaba | 7. 2. 2008 18:38

    Hmmmmmmm jsou vynikající, já teda všechno rozsekám na robotu i maso, je to paráda bez práce. A ten česnek? Když má člověk domácí, stačí 1 větší a je to až až. A já teda rohlík nedávám a musím říct, že těsto je řidčí, ale obalím ho 1-2x podle potřeby a fakt super. Zkuste uvidíte, jak jsou krásně šťavňaťoučké. Výborné

  • Radka Kmentová | 25. 11. 2007 18:57

    Tak tyhle jsou super!!! Přidávam ještě malinko víc česneku a lžíci hořčice. Dávám 1!!!

  • patch | 19. 11. 2006 11:45

    nejlepší jídlo, co znám:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a česnekovými…
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs z pečícího sáčku
Masová směs z pečícího sáčku
Masové kari s kapustičkami
Masové kari s kapustičkami
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Masové kostky (nudličky) v paprikovo…
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact