g
vepřové maso
: plec, libová krkovička... nebo kuřecí, krůtí či králičí maso
0,50
hrnek
mražený hrášek
0,50
hrnek
mražená kukuřice
0,50
hrnek
mrkev
pokrájená na kostičky
1
ks
červená paprika
velká
sůl
1,50
lžíce
koření - adžika
nebo čubrica, tandoori masala... - dle chuti, cca
3
lžíce
olej
pečící sáček
Postup přípravy receptu
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme (množství podle toho, zda směs koření obsahuje sůl) a dáme do pečícího sáčku. Přidáme koření dle chuti, zeleninu (klidně i zmraženou), olej a sáček uzavřeme. S uzavřeným sáčkem několikrát zaklepeme, aby se nám koření mezi masem a zeleninou rovnoměrně promísilo a sáček dáme na plech (pekáč). Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dle druhu masa 40-60 minut.
2
Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami, topinkou...
3
Pokud chceme, můžeme do pečícího sáčku místo oleje přidat na kostičky pokrájenou slaninu.