g
vepřová plec
nebo libová krkovička, případně krůtí, kuřecí či králičí maso
pepř mletý
sůl
3
ks
cibule
olej
4
stroužek
česnek
3 -
1
lžíce
zázvor
jemně nasekaný nebo nastrouhaný
sojová omáčka
dle chuti
400
g
růžičková kapusta
cca
Postup přípravy receptu
1
Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží zelenou barvu.
2
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které osolíme, opepříme a společně s pokrájenými půlkolečky cibule osmažíme dozlatova na rozpálené pánvi s trochou oleje za občasného promíchání. Po osmažení masa s cibulí přidáme k masu osmažit nasekaný česnek, zázvor a okapané kapustičky. Když je směs řádně prohřátá a zasmažená, zakápneme jí troškou sojové omáčky, promícháme a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.
4
Do výpeku na pánvi můžeme přidat pár lžic vody, které necháme provařit a šťávou (sosem) z výpeku pak směs ještě na talíři přelijeme.