Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 min. mírným varem.
2
Po této době by mělo být maso již měkké a vhodné k obrání – vyndáme ho, do vody dáme nakrájenou zeleninu na vhodné kousky, cibuli i česnek a ještě asi 10 min. mírně provaříme.
3
V jiném kastrolu zalijeme pohanku právě vroucí vodou a zabalíme do deky, necháme tam cca 20 min.
4
Maso obereme, vrátíme do polévky, přidáme i pohanku, promícháme a prohřejeme. Dochutíme dle naší chuti – solí, čerstvými bylinkami apod.
5
Polévka je dost hustá a sytá nahradí celý oběd. Celé suché koření vařím v uzavíracím sítku (původní účel byl na čaj), takže pak ho nemusím po kuličkách vybírat. Sítko tam nechávám po celou dobu vaření.