• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Masová polévka "Chaben"
Napište svůj komentář k receptu

Masová polévka "Chaben"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masová polévka "Chaben"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřové maso plecko libové nebo kýta
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks mrkev větší
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka pepř mletý
    • sůl
    • 2
      kostka hovězí vývar
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      špetka majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky. poprášíme paprikou a přidáme bujón, orestujeme, podle potřeby podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
2
Až je maso skoro měkké, přidáme na kostky pokrájené brambory, mrkev na kolečka a zalijeme horkou vodou tak, aby byly brambory ponořené, a vše vaříme do měkka (brambory nesmí být úplně rozvařené, protože se v polévce budou vařit ještě halušky).
3
V misce rozkvedláme vejce a přidáváme hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko. Do vroucí polévky hážeme malinké halušky z tohoto těsta (na prkénku nebo přes síto na halušky), vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vypneme sporák a vše necháme dojít. Posypeme majoránkou, podle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová směs se zázvorem - nakládaná

Masová směs se zázvorem - nakládaná

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Masová směs na grilu

Masová směs na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hovězí vývar Hrubá mouka Majoránka Mrkev Olej Paprika - sladká Pepř mletý Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
27
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
26
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Masová polévka "Chaben"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact