• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Masová polévka "Chaben"
Napište svůj komentář k receptu

Masová polévka "Chaben"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masová polévka "Chaben"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřové maso plecko libové nebo kýta
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks mrkev větší
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka pepř mletý
    • sůl
    • 2
      kostka hovězí vývar
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      špetka majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky. poprášíme paprikou a přidáme bujón, orestujeme, podle potřeby podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
2
Až je maso skoro měkké, přidáme na kostky pokrájené brambory, mrkev na kolečka a zalijeme horkou vodou tak, aby byly brambory ponořené, a vše vaříme do měkka (brambory nesmí být úplně rozvařené, protože se v polévce budou vařit ještě halušky).
3
V misce rozkvedláme vejce a přidáváme hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko. Do vroucí polévky hážeme malinké halušky z tohoto těsta (na prkénku nebo přes síto na halušky), vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vypneme sporák a vše necháme dojít. Posypeme majoránkou, podle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová směs se zázvorem - nakládaná

Masová směs se zázvorem - nakládaná

Masová směs na grilu

Masová směs na grilu

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hovězí vývar Hrubá mouka Majoránka Mrkev Olej Paprika - sladká Pepř mletý Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Salámový aspik

Salámový aspik

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

204
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
93
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
73
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
70
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
59
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Masová polévka "Chaben"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact