• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masová polévka "Chaben"
Napište svůj komentář k receptu

Masová polévka "Chaben"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masová polévka "Chaben"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřové maso plecko libové nebo kýta
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks mrkev větší
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka pepř mletý
    • sůl
    • 2
      kostka hovězí vývar
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      špetka majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky. poprášíme paprikou a přidáme bujón, orestujeme, podle potřeby podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
2
Až je maso skoro měkké, přidáme na kostky pokrájené brambory, mrkev na kolečka a zalijeme horkou vodou tak, aby byly brambory ponořené, a vše vaříme do měkka (brambory nesmí být úplně rozvařené, protože se v polévce budou vařit ještě halušky).
3
V misce rozkvedláme vejce a přidáváme hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko. Do vroucí polévky hážeme malinké halušky z tohoto těsta (na prkénku nebo přes síto na halušky), vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vypneme sporák a vše necháme dojít. Posypeme majoránkou, podle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová směs se zázvorem - nakládaná

Masová směs se zázvorem - nakládaná

Masová směs na grilu

Masová směs na grilu

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

  • Martina Martina | 24. 7. 2008 11:18

    Tak to musí být opravdu kvalitní polévka z tolika masa.... a musí jí být hodně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hovězí vývar Hrubá mouka Majoránka Mrkev Olej Paprika - sladká Pepř mletý Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Nakládané maso

Nakládané maso

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
18
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
17
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

  • Recepty.cz
  • Masová polévka "Chaben"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact