ks
kuřecí prsa
větší, nebo vepřové, králičí nebo krůtí maso
sůl
pepř mletý
1
lžička
zázvor
čerstvě nastrouhaný
1
stroužek
česnek
nastrouhaný
1
lžička
solamyl (bramborový škrob)
olej
40
g
anglická slanina
(není nutná) 30 -
200
g
chřest
cca
sojová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento krok můžeme udělat i den předem a maso tak nechat naložené do druhého dne.
2
Chřest volíme dle vlastní chuti. Zelený chřest postačí 5 minut předvařit v osolené vodě, bílý ještě před vařením oloupeme. Po scezení chřest pokrájíme na menší díly.
3
Maso dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje osmažit ze všech stran do barvy. Po vložení masa do pánve masové kousky od sebe oddělíme vidličkou nebo kostky či nudličky vkládáme do pánve postupně.
4
Před koncem smažení k masu přidáme osmažit i drobně pokrájenou slaninu. Na úplný závěr přidáme prohřát i pokrájený chřest. Po vložení masa do pánve masové kousky od sebe oddělíme vidličkou nebo kostky či nudličky vkládáme do pánve postupně.
5
Před podáváním můžeme směs dochutit pár kapkami sojové omáčky.
6
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
7
Minutku s chřestem můžeme připravit i ze sojového masa, které předvaříme dle návodu.