g
vepřové maso
(plec, kýta...) nebo kuřecí, krůtí či králičí maso
1
ks
zelená paprika
1
svazek
jarní cibulka
malý
1
ks
cuketa
mladá
2
hrst
česnekové výhonky
- nejsou nutné (můžeme nahradit stroužkem nastrouhaného česneku)
sůl
pepř mletý
sojová omáčka
nebo worceter na dochucení
olej
Postup přípravy receptu
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem maso osmažíme dozlatova. Během smažení si pokrájíme očištěnou zeleninu. Papriku na nudličky, cuketu na silnější plátky nebo půlměsíčky, výhonky na kratší dílky, cibulku na kolečka (trochu bílé části ponecháme na dozdobení). Tu pak přihodíme k masu do pánve a dále zprudka smažíme, aby se nám směs nezačala dusit. Po osmažení ochutíme sojovou omáčkou nebo worcestrem.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem. Dozdobíme cibulkou.