• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masopustní pletenky
Napište svůj komentář k receptu

Masopustní pletenky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • sůl - špetka
    • 20
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • citronová kůra dle chuti
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks žloutky
  • Dále:
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • vanilka
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme do mouky sůl, ke kvásku vlažné máslo, rum, kůru, vanilkový cukr, žloutky, zbytek mléka a dobře promícháme. Mícháme tak dlouho, než se nám těsto přestane lepit na stěny mísy. Pak necháme kynout v teple pod utěrkou cca 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Z vykynulého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněném nebo pomaštěném stole válíme do slabých válečků, které přehneme na polovinu a konce smotáme do spirály. Opět necháme na stole krátce kynout, poté smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, ne příliš zprudka, dozlatova, z obou stran. Hotové vyndaváme na ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Vlažné sypeme nebo obalujeme moučkovým cukrem, který můžeme ochutit vanilkou nebo skořicí.
3
Milovníci rozinek, mandlí či ořechů, je mohou do těsta vmíchat na menší kousky nasekané. Kdo rád méně sladké, stačí když pletýnky jen posype cukřenkou nebo přes cedníček moučkovým cukrem, dle libosti ochucený vanilkou či skořicí. Naopak, kdo raději sladké více, obalí v cukru celé pletýnky. Čím více budou teplé, tím více se na ně cukr nalepí, takže postačí za vlažna.

RADA: VIDEO recept na jidáše z kynutého těsta

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Leden Únor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Rozpuštěné máslo Skořice Sůl Vanilka Vanilkový cukr žloutky

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Celerové placičky

Celerové placičky

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jidáše

Poslední sledované recepty

212
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
191
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
188
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží
176
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
145
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová česnečka
Masová česnečka
Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Masová minutka na zeleno - rychle a…
  • Recepty.cz
  • Masopustní pletenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact