Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu.
2
Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na měsíčky nebo plátky.
3
Na plátek masa naskládáme zeleninu, kterou osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením. Pak naskládáme brambory, osolíme, na ně položíme kousek másla, vše opatrně(abychom neprotrhli alobal) zabalíme a přeneseme na pekáček nebo do zapékací misky. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 50 minut. Před vložením do trouby balíček podlijeme skleničkou vody, která se nám během pečení odpaří, pak už nepodléváme. Až budeme balíček otvírat musíme dávat pozorna páru!
4
Podáváme buď na talíři a každý si balíček rozbalí sám, nebo obsah balíčku i s výpekem přendáme na talíř.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Linda
|24. 4. 2015 19:51
Kotletu jsem posypala steak kotanyi, dala zeleninu a brambora stačila jedna větší. Pak ještě trochu koření, olivový olej a na talířích po hodině v troubě byla dokonale vymazlená večeře, kterou si pochvaloval i přítel s dcerou. Děkuji.
Kolesová
|3. 4. 2012 20:08
Alobal jsem nahradila mísou z varného skla a porce pekla hromadně. Maso bylo výborné a nasálo do sebe jemnou chuť zeleniny, která byla po upečení jako příloha vynikající.Možná kdyby se dalo víc zeleniny dal by se brambor z receptu vypustit.