g
maso
vepřové, kuřecí, krůtí, králičí - dle chuti
200
g
červená paprika
250
g
cuketa
150
g
pórek
1
ks
lilek
- mladý, aby nebyl hořký
200
g
čerstvé žampiony
2
stroužek
česnek
2
lžíce
grilovací koření
5
lžíce
olej
cca 4 -
koření
nebo čerstvé bylinky: oregano, bazalka, tymián
pečící sáček
nebo fólie
sůl
- pokud použijeme grilovací koření bez soli
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky a ostatní zeleninu na větší kostky, plátky, kolečka...
2
Vše dáme do mísy, zasypeme grilovacím kořením a sušeným kořením nebo čerstvými bylinkami dle chuti, zakapeme olejem, dobře promícháme a dáme do pečícího sáčku, který dobře uzavřeme. Necháme alespoň dvě hodiny odležet, pak dáme naplněný sáček na plech, do sáčku uděláme nahoře pár malých dírek a v předehřáté troubě pečeme podle druhu masa 60 - 90 minut.
3
Podáváme s pečiven, bramborovou přílohou, rýží...
4
*Dochutit maso se zeleninou můžeme i sojovou nebo worchesterovou omáčkou, hořčicí, chilli...