g
vepřové kotlety
(možno nahradit např. krkovičkou)
česnek
pepř mletý
sůl
vepřové sádlo
(na smažení)
Omáčka
1
ks
hermelín
(může být i ochucený)
1
ks
smetana
česnek
1
lžička
máslo
1
lžička
hladká mouka
sůl
pepř mletý
Těstoviny
1
balení
těstoviny
200
g
špenát
(cca 1/2 balení)
1
lžička
máslo
sůl
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na cca centimetrové plátky, naklepeme a naložíme přes noc do soli, pepře a česneku. Před smažením ho na chvíli vyndáme z ledničky (aby mělo pokojovou teplotu), poté prudce osmažíme z obou stran.
2
Na omáčku si připravíme menší nepřilnavý rendlík. Rozpustíme kousek másla a krátce orestujeme česnek. Přidáme nadrobno nakrájený sýr a podlijeme asi naběračkou vody. Po rozpuštění sýr pravděpodobně udělá nevzhlednou hroudu, ale ta se rozmíchá po přidání trošky vody s rozmíchanou lžičkou mouky na zahuštění. Omáčku doředíme na požadovanou konzistenci smetanou (já dala asi 3/4 balení) a dochutíme solí a pepřem.
3
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké (při míchání by se rozpadaly).
4
Špenát (já použila mražený porcovaný z Billy - není tolik rozemletý) podlijeme, krátce povaříme a přidáme kousek másla a sůl. Nakonec ho smícháme s těstovinami.